středa 30. října 2013

Nákup říjen 2013

Není toho moc přesto jsou to věci, které jsem si koupit musela a nebo spíše chtěla. První věcí je věšáček na ručníky. Vymyslela jsem z něho věšák na náhrdelníky. Kterých mi bylo líto mít zavřená v šuplíku a raději jsem si je chtěla vystavit.

Další věcí je přírůstek k mým ostatním náhrdelníků. V Takku jich mám vybraných mnohem více. Koupila jsem si ovšem zatím tenhle. V Kik jsem si pořídila rámeček do kterého jsem si chtěla dát fotky sebe a přítele z dovolené. Ovšem jsem si nějak nevšimla, že rámeček vypadá celý jako foťák a na vlastní fotku máte malé okýnko u uprostřed. Když jsem ho vybírala myslela jsem si, že je to jen papír. A že je to klasické čisté sklo a podložka. Naštěstí stál jen čtyřicet pět korun, tak mě to zase tolik nenaštvalo. Budu si muset koupit nový a pořádně si ho prohlídnout.

Poslední je čistící pleťová voda od L´Oreál. Byla v akci za devadesát devět korun. Tak ji vyzkouším a uvidím.

To je z mini nákupů pro dnešek vše :)





pondělí 28. října 2013

Dermacol Make up Cover - odstín 214

Jelikož jsem byla v létě u moře a jsem stále trošku opálená. Nesedí mi odstíny make upu. Zvykla jsem si přes léto žádný make up nepoužívat a tak většinou nosím jen korektor a pudr.

 Protože jsem spokojená s Dermacol make up cover, pořídila jsem si další v odstínu 214. Při zkoušení odstínu v drogerii vypadal slibně byl o něco tmavší než ostatní. Zvláštní bylo, že číslo 214 bylo tmavší než například 216. Já mám doma číslo 213 a tak jsem si myslela, že 214 bude o trošku tmavší. Ovšem zářivky v obchodě dělají své. Barva vypadala na normálním světle úplně jinak. Když jsem si odstín 214 nanesla na obličej, vypadla jsem  jako bych si opařila obličej. Má naprosto divnou barvu, takovou červeno, hnědo cihlovou. Nevím jak jinak bych to popsala. Takže ve finále musím oba odstíny 213 a 214 míchat do sebe, aby se to dalo nějak nosit. Bohužel mě to docela mrzí.

 Rozhodně si odstín 214 už víckrát nekoupím. Naštěstí kombinace obou se snést dá.


Odstín 214. Na fotce to není moc vidět, ale pro mě je samotný naprosto nenositelný.



pátek 25. října 2013

Dlohé vs. krátké vlasy

Při česání vlasů mě napadlo, že bych mohla něco napsat ohledně mých vlasů. Jelikož mám ráda dlouhé vlasy a bez nich bych byla nešťastná :D

Momentálně délka mých vlasů je do půli zad. Což jsou docela dlouhé, ale ještě to není on co chci. První impulzem pro mě nechat si narůst dlouhé vlasy, byla kamarádka na základní škole. Měla krásné hnědé dlouhé vlasy a moc jí to slušelo. Já jsem většinou nosila vlasy po ramena nebo po lopatky. Ale když jsem se na ni tak dívala, hrozně jsem toužila mít taky takové vlasy. A proto jsem se už nijak výrazně nestříhala.

 Po nějaké době jsem měla vlasy dlouhé až pod prsa. Což se mi moc líbilo. A ve třídě jsem byla jediná kdo měl tak dlouhé vlasy. Protože kamarádka se ostříhala a začalo nosit kratší. Bohužel když má někdo dlouhé vlasy musí se o ně starat, aby se netřepily konečky a vypadaly hezky. Na střední škole jsem si ráda žehlila vlasy a bylo to na nich vidět, museli trošku dolů. Pak ale zase narostli. A měla jsem je krásně dlouhé.

Jednoho večera mě tak napadlo, že bych se sebou udělala nějakou změnu. Tak jsem si vlasy ostříhal po ramen. Po pár minutách jsem z toho moc nadšená nebyla. Začaly mi chybět dlouhé. A každý říkal, proč jsem se ostříhal, že jsem měla krásné vlasy. Což mě zpětně dost mrzelo.

Po delší době mi opět narostly, bohužel jsem je měla zničené a neustále se mi třepily konečky. Tak jsem je zas musela trošku shodit. A začala jsem brát vitamíny, dělat zábaly. Musím zaklepat, teď mám délku do půli zad a vlasy jsou pěkné. Sem tam nějaký roztřepený koneček, který po měsíci zastřihnu. Takže pro mě jedině dlouhé vlasy, ve krátkých se totiž vůbec necítím a ani se sama sobě nelíbím.

 Vlasy mám krásné až se sama divím a doufám, že mi ještě narostou. Protože nemám stále délku takovou jakou bych chtěla.

Ilustrační obrázek



středa 23. října 2013

Nákup na gelové nehty

Udělala jsem si radost a trošku zainvestovala do svých gelových nehtů. Nakoupila jsem i lepší gely a pár věcí k tomu. A musím říct, že se to vyplatilo. Pořídila jsem si papírové šablonky si kterýma jsem předtím nikdy nepracovala. A musím říct, že jsou lepší, než si lepit umělé nehty a pak na ně nanášet gel. Pomocí šablonek si gel vytáhnete do délky nehtu, jaký chcete a máte dlouhé nehty i bez umělých typů.

Důležitou věc, kterou jsem si objednala byl báze pod gelové nehty. Díky která vám gel lépe bude držet na vašich nehtech. Dřív se mi gel po chviličce z nehtů sloupl, pokud jsem si ho vyloženě dala pouze na své přírodní nehty bez typů. Bylo to také tím, že gel byl levný a dávala jsem ho tam málo. Došli mi také pilníky, které jsem potřebovala. Konečně jsem se také dokopala k tomu si koupit štětec přímo na gelové nehty. Dříve jsem používala klasické štětce na vodové barvy. Šlo to s ním a problém jsem s tím neměla. Ale štětec na gelovky je mnohem lepší. Daleko lépe se s ním pracuje to určitě. Kopýtko na zatlačování kůžičky okolo nehtu bylo také potřeba. Předposlední je zdobící kulička díky které například nanáším třpytky na nehty. A poslední věcí byl čistič nehtů, který je zbaví všech nečistot. Bohužel strašně dlouho na nehtech lepí. Nevím proč. Mám vyzkoušený ovšem klasický odlakovač bez acetonu. Po kterém nehty vůbec nelepí a používám ho stále. 

A to je z nákupů na nehtíky vše. Myslím si, že jejich výdrž bude daleko lepší než předtím. A teď mám na ně daleko lepší a kvalitnější výrobky. 




pondělí 21. října 2013

Skleničky na štětce

Nelíbilo se mi v jakém hrnečku jsem je uchovávala a tak jsem se rozhodla, že si je přemístím do něčeho jiného. Při vyklízení myčky jsem zjistila, že máme spoustu skleniček od Nutelli. Protože, mi přišly moc obyčejné, tak jsem na ně nalepila pruh balícího papíru s vytvořenou mašličkou. A hned vypadají veseleji.

Na pruh balícího papíru jsem nalepila izolepu, aby se leskl. No nakonec jsem tu mašličku sundala a už ji tam nemám. Ale účel to splnilo a zatím se mi to líbí :)




pátek 18. října 2013

Balea tělový krém - recenze

Mám tu pro vás krátkou recenzi na tělové mléko. Obecně mám tělová mléka od Balea moc ráda. Jsou levná, krásně voní, hydratuji. Takže i s tímto kouskem jsem velmi spokojené. Splňuje moje požadavky a krásně kokosově voní. Bohužel vůně na těla nevydrží moc dlouho, ale to mi nevadí. Takže co více říct, je prostě fajn :)




středa 16. října 2013

Co nosím v kabelce

 Dneska jen v rychlosti vám dovolím nahlédnout do mé kabelky a odtajním vám co v ní nosím. Nemusíte se děsit jejího obsahu. Nosím tam asi všechno co každý jiný. Žádné odpadky, papírky a jiné neuvidíte. Protože nesnáším v kabelkách bordel a neustále je měním. Takže obsah je celkem skromný. Nesnáším tahat spoustu nepotřebných věcí, které jsou mi ve finále na nic a akorát zabírají místo.

Nejčastěji nosím tuto nejnovější kabelku. Ale záleží kam jdu, po té se také velikost kabelky mění.
Úplně základní věci co nosím je peněženka, mobil, kapesníčky, kosmetická taštička. V létě sebou ještě nosím láhev s pitím. Jelikož se mi podařilo jednou v horku omdlít a natáhnout se na schodech v autobuse. Od té doby si sebou všude beru pití.

Další věcí kterou sebou nosím podle potřeby je deštník. Pokud vím, že má být deštivé počasí tak ho nosím neustále při sobě. Dále jsou to sluchátka. Když jedu autobusem a ne autem vždycky si je sebou beru. Nesnáším sedět v autobuse bez hudby. Pak je to také diář. Protože jsem hlava děravá a musím si vše psát. A poslední je nějaká menší igelitová taška. Kdybych něco potřebovala koupit, tak abych to netahal v ruce.

A to je vše o tom co sebou nosím v kabelce :)




pondělí 14. října 2013

Samoopalovací mléko SunOzon - recenze

Jelikož se blíží zima a sluníčko nesvítí. Moje opálená barva se ztrácí. Tak jsem si na zimu koupila samoopalovací mléka. Moc se mi líbí moje tmavé vlasy a nosím je ráda. Ale protože jsem od přírody špinavé blondýna, tak mám světlý typ pokožky. Nesnáším, když v zimě vypadám jak mrtvola a každý se mě ptá, jestli mi není špatně. Ne není tak vypadám normálně. Proto jsem tento rok s tím chtěla něco udělat.

Samozřejmě než jsem se rozhoupala k tomu si nějaké mléko koupit. Výběr byl opravdu minimální. U nás v Rossmann jsem narazila narazila pouze na poslední kus. A to byl Samoopalovák pro světlý typ pokožky od SunOzun (což je značka Rossmann). Ve větším Rossmann byl zase jen pro normální až tmavý typ pokožky. Takže jsem si koupila oba. Světlý na obličej, tmavý na tělo. Byly ve slevě a stály třicet korun.

No nic extra od nich čekat nemůžete. Já je zatím používám pouze na obličej. Jelikož mám pocit, že se mi z něj opálení úplně vytratilo. Mléko je teda bílé a zhnědnutí proběhne po dvou až třech hodinách. Vzhledem k tomu, že já si každý den čistím obličej a používám pealing. Přijde mi, že po třech až čtyřech dnech se opálení vymyje. Takže je potřeba opakovat nanášení.

Žádný zázrak to není, mě ale zatím stačí a za ty peníze se to dá. Takže je vypotřebuji a uvidím jestli se je ještě někdy koupím.



pátek 11. října 2013

TAG

Dnes opět odlehčující Tag.

1. Jaký korektor používáš?
Od Dermacol Make up Cover.

2. Jaký máš barevný typ pleti?
Upřímně vůbec netuším a ani mě to nějak nezajímá.

3. Co si myslíš o umělých řasách. Používáš je?¨
Umělé řasy jsem několikrát vyzkoušela. Takže proti nim nic nemám.

4. Věděla jsi, že by jsi měla měnit řasenku, každá 3 měsíce?
Tak o tom jsem nikde neslyšela. A řasenka mi stejně déle nevydrží.

5. Jakou značku kosmetiky momentálně používáš?
No je jich více.Nemám všechno od jedné značky. Např. Dermacol, Miss Sporty, Rimmel a jiné.

6. Drogerie nebo parfumérie?
Drogerie.

7. Využila jsi někdy služby profesionální vyzážistky?
Párkrát ano.

8. Jaké kosmetické pomůcky při malování používáš?
Štětce, kleště na řasy.

9. Používáš podkladovou bázi pod make up?
Když si dám make up tak i bázy.

10. Používáš podkladovou bázi pod oční stíny?
Rozhodně, bez ní by mi stíny vůbec nevydržely.



středa 9. října 2013

Proč jsem si založila blog

Dneska bych pro vás chtěla sepsat důvody, proč jsem si založila blog. Jak jsem na něj narazila, proč ho vedu tak jak ho vedu a tak dále a tak dále. Můžeme začít.

1. Jak sem na blog a blogování narazila?

Poprvé jsem na líčící tutoriály narazila na YouTube. Dříve jsem se o taková videa nezajímala a pořádně ani nevěděla, že někdo něco takového točí. Za mých mladých let jsem trávila čas venku s kamarádkami. Počítač jsem měla pouze na pár her a internet jsem měla jako poslední. Jelikož tátovi se to nelíbilo a přišlo mu to jako zbytečná věc. Proto nemám blog od nějakých jedenácti let například. Ovšem nestěžuji si za čas strávený venku a ne sezením u počítače v takovém věku.

Po shlédnutí videí (v nějakém čase) jsem narazila v info boxu na odkazy blogů. A začala jsem projíždět. Na úplně první českou blogerku jsem narazila na Petru z LovelyHair. A přes ni na další a další české holky. A začalo se mi to všechno moc líbit.

2. Z jakého důvodu jsem začala a od kdy bloguji?

Začala jsem pro to, že se mi blogování začalo líbit. Mít svoji stránku, upravit si ji podle sebe. Přidávat různé věci v kolik chci, psát o čem chci.

S prvním blogem na Blog.cz jsem, začala 4. října 2011. Po nějakém čase mi přišlo, že vzhled blogu je nic moc. V nastavení skoro žádné možnosti. Statistiky jen na dva dny. I když šly nějakým způsobem přidat k blogu. Moc jsem tomu nedůvěřovala. Po čase (trvalo to zhruba dva měsíce) se mi přestali jakékoliv statistiky zobrazovat. Psala jsem administrátorovi a zjistila, že je chyba na jejich straně a že se snaží problém vyřešit.

Ovšem to byl zřejmě impulz pro mě, abych svůj blog přestěhovala. Vím, že někdo řekne, že blogování není o statistikách. Přesto určitě každý den rádi vidíte, kolik lidí váš blog navštívilo.

A tak vznikl blog tady. Ten je založen od 15. března 2012.

3. Proč se tak jmenuje?

Dlouho jsem přemýšlela jak bych své blogy pojmenovala. A nic kloudného mě nenapadlo. Nechtěla jsem si vymýšlet nějaký "kravinky". A tak jsem ho pojmenovala po sobě. V podstatě je to blog o mě. Dávám tam věci, které mě baví, které si kupuji, vytvářím, používám. Takže proč by se nemohl jmenovat po mě, že ano :)

4. Proč ho vedu tak jak ho vedu?

Mám ráda pravidelnost. Proto zveřejňuji články třikrát týden (pondělí, středa, pátek). Ve skoro stejný čas.
Všechny články jsou přednastavené. Píši je když mám čas a rozložím je na celý týden. Sice si můžete říct, že je to blbí a nelíbí se vám to. Že je lepší články psát v ten den, kdy ho chci publikovat. Ale já chci, aby mě blog bavila né abych byla z něj otrávená a na poslední chvíli něco nadrápala. Proto ve volném čase, v klidu napíši co chci a naplánuji na celý týden.

5. Proč nemám blog o módě nebo o kosmetice?

Na to je naprosto jednoduchá odpověď. Přesto, že se mi oba tyto směry líbí. Nemám tolik oblečení ani kosmetiky, aby se ji celý blog mohl věnovat. Nakonec takových stránek je spousta.

6. Změnila bych na něm něco?

Zatím jsem s ním velmi spokojená. Nenapadá mě nic co bych chtěla změnit. Vzhledově vypadá daleko lépe, než můj první blog. A už jsme spolu oslavily první narozeniny.

Tak doufám, že mě bude bavit i nadále a těch oslavených roků bude mít více a více.





pondělí 7. října 2013

Roční období

Jelikož je tu opět podzim. Napadlo mě, že bych mohla napsat ke každému ročnímu období, co se mi na něm líbí a co naopak ne.

Jaro -  - Velikonoce - Nemám ráda velikonoce. Hloupě se nechat vymrskat a pak každému nalévat                                                slivovici. Nevím nějak mě to vůbec nebere.
                               
                                +  Můžu se těšit na léto.
                                + Vše se začíná zelenat

Léto -  -Někdy až nepříjemné vedro.
         
            + Krásné počasí
            + Dny ztrávené venku
            + Nosí se méně a hezčí oblečení
            + Jezdí se na dovolenou

Podzim - - Nepříjemná zima
               - Zima je i doma
               -Nachlazení
               - Neustále studené ruce

               + ?

Zima - - Dlouhé večery
           - Brzo tma
         
           + Vánoce

Asi jste hned poznaly, které roční období mám nejradši. Je to samozřejmě léto. Krásné počasí, člověk může být celý den venku. A má mnohem lepší náladu než třeba v zimě.


         

pátek 4. října 2013

Nehtíky

Musela se vám s nimi pochlubit. Nevím proč jsem z nich tak unešená, ale moc se mi líbí a povedly se mi :)
Lak je sice od větnamců a žádná kvalit, ale má krásnou barvu. Ovšem můj foťák je nezachytí tak krásné jak vypadají ve skutečnosti. A celkově ty fotky vypadají jaksi prapodivně :D




středa 2. října 2013

Sport ( jak to mám já )

Moc se mi líbí různé možnosti sportování, tím pro mě znamená také tanec. Bohužel jsem velmi, velmi lína cokoli dělat. Ne že bych chtěla sportem např. hubnout ale zpevnění těla není zase tak špatný nápad. Myslím si, že je dobré když se člověk nějakým způsobem hýbe. Pak se cítí daleko lépe a nebolí ho často záda, krk a jiné části těla. Kdybych nebyla takový lenoch bavila by mě zumba, erobic. Samozřejmě jsem to už vyzkoušela a spokojená jsem byla, akorát se mi nechtělo někam pravidelně chodit. Pak se mi líbí běhání a latinské tance. S běháním jsem s kamarádkou laškovali asi týden. Pak nás to, ale přešlo. Ovšem co já občas osobně zvládám je ježdění na kole a kolečkových bruslích. Myslím si že nemám žádnou motivaci pro to, abych pravidelně sportovala. Ráda si představuji jak nějaký sport vykonávám, ale spíš vidím co mám hezkého na sobě než, že s upoceným tričkem se někde dřu :D. Moc se mi líbí latinské tance jak už jsem říkala. Jsem zdechlá ovšem kamkoliv docházet. A tak maximálně se vlním doma. Jednou za čas mě ovšem chytne nálada. a pravidelně jezdím na orbitreku, nebo provádím pár cviků. To mi nejdéle vydrželo dva měsíce a konec. Byla jsem totiž nemocná a pak jsem se k tomu zpátky nedokopala. A to je všechno moje sportování. Snad se v budoucnu nějak polepším :)