pondělí 29. dubna 2013

Shrnutí Duben 2013

Konec měsíce a s ním přichází shrnutí co se u mě událo. Tak jdeme na to.

Velikonoce - Takové velikonoce jsem ještě nezažila, aby byly na sněhu. Vypadalo to opravdu divně, když chlapci s pomlázkami se prodíraly sněhem. Naštěstí k nám už nikdo nějaký ten druhý rok nechodí, což jsem velmi ráda. Protože mi vždycky bylo trapný stát mezi dveřmi a nechat se vymrskat, předat pár sladkostí a znovu. Naštěstí vždycky, když něco ze sladkostí zbylo mohla jsem je sníst já. Tento zvyk nepatří mezi mé oblíbené opravdu ne.

Luštění sudoku - Nikdy mě to nebavilo a řekla bych, že ani moc nešlo. Kupodivu jsem se tento měsíc luštila celkem často. Musím říct, že už mi to celkem jde. Bez chyby ovšem vyluštím jen lehké sudoku.

První letošní rybaření - S přicházejícím pěkným počasím vyrážíme k rybníku. Jelikož přítel je vášnivý rybář tak ho toto pěkné počasí nenechá chladným. Někdy vyrážím se psíkem s ním, ale jen pokud je to během dne. Ráno v šest chodí sám.

Hasičská pouť - Se konala v neděli. Nic moc se tam ani neděje sjede se několik hasičských sborů. A závodí je u toho možnost koupit si pivo a párky, ale žádná hytparáda.

A to je asi tak vše co se zajímavého událo v tomto měsíci u mě. Mějte se krásně :)



Tady jen ilustrační fotka. Chtěla jsem za jízdy vyfotit západ slunce. Nepovedlo se, tak snad si příště zastavíme :D

pátek 26. dubna 2013

Vlnky pomocí čelenky

Na youtebe jsem narazila opět na parádní návod na zvlnění vlasů. Jak určitě víte preferuji šetrnější způsoby zvlnění vlasů. Tento typ mě opravdu zaujal a funguje.

Potřebujete:

  • čelenku
  • pinetky
  • tužidlo na vlasy
  • lak na vlasy
  1. Po umytí vlasů je necháte zcela přirozeně uschnout. Aby nebyly mokré a a ni moc suché, trošičku vlhké. Pokud je budete mít mokré a smotáte je do rána vám neuschnou a stále budou vlhké. Pokud budou moc suché vlnky žádné mít nebudete.
  2. Umístíte si čelenku tak, aby jste ji měli v čele.
  3. Vlasy budete obtáčet okolo čeleny a přibírat k nim postupně další vlasy.
  4. Čelenku připevníte pinetkami, aby vám v noci nezklouzla. A necháte na hlavě přes noc.
  5. Ráno sundáte a přelakujete, aby účes lépe držel.
Přikládám i video aby jste viděli postup. http://www.youtube.com/watch?v=BLeSKaPaUOA






středa 24. dubna 2013

Moje vlasová rutina

Jako každý mám i já svoji vlasovou rutinu, neboli postup co s vlasy dělám, když si je jdu umývat. Chtěla bych vám dneska popsat svoje způsoby i když si myslí, že bude s hodně lidmi podobný jelikož to není nic co by se vymykalo nějakým normálům. Přesto se s vámi chci o to podělit.

Šampón -  Nemám žádnou značku, kterou bych preferovala a se kterou bych byla 100 % spokojená. Je mi v podstatě úplně jedno čím si vlasy myji. Samozřejmě nesnesu přírodní šampóny jako jsou kopřivové, heřmánkové atd. Moje vlasy jsou už bohužel zvyklé na jiné a přírodní jim nedělají dobře. I když teď tak přemýšlím jeden " přírodní " šampón mám. Který jsem dostala a nepoužívám ho. Hned se dostaneme k tomu proč bych ho mohla zkusit.
Momentálně mám šampón od Schwarzkopf- Glis Kur a je to černá řada na velmi poškozené a suchá vlasy. Nevím proč, ale mám pocit, že po používání tohoto šampónu mi elektrizují vlasy. Jsou celkově takové rozevláte což jsem nikdy neměla. Tudíž to přičítám tomuto šampónu a asi si ho víckrát nekoupím. Proto vyzkouším střídat "přírodní" šampón s tímto a uvidíme co to udělá.



Maska - Další věc, kterou používám je maska na vlasy. Tuto masku jsem dostala k svátku. Je od L'oréal - Elseve s 3x koncentrovaným posilujícím sérem. Příjemně voní a vlasy jsou po ní krásně hebké. Používám ji po každém mytí. Jestli má dělat nějaký extra zázrak jsem nepozorovala, ale snad to s těm vlasům prospívá.



Oleje do vlasů - Moje velmi oblíbené jsou opět od Schwarzkopf - Glis Kur opět černá řada pro poškozené a suché vlasy. Mám snad už čtvrté balení. Používám je po každém mytí a jedno balení my vydrží skoro tři čtvrtě roku. Vlasy jsou příjemné a nejsou suché. Raději preferuji oleje v rozstřikovačích. Dostala jsem na vánoce ten stejný olej v podobě pěny a není to ono. Mám po něm vlasy těžší a ulepenější.
Jednou za čas si také dám do vlasů olivový olej a nechám přes noc působit.



Biosil Plus - Začala jsem opět pojídat Biosil, abych vláskům dodala péči i zevnitř a ne jen z venku. Koupíte v lékárně kolem 60 korun. Je tam 60 tabletek, jí se jedna za den. Nevím jestli se mi to zdá, ale mám pocit, že mi teď vlasy rostou rychleji.


pátek 19. dubna 2013

Moje oblíbené počítačové hry

Dneska jsem se rozhodla napsat článek na toto téma. Mám pár oblíbenců, které se mi opravdu líbí a které si jednou za čas ráda zahraji, nebo se dívám na přítele jak mu to jde. Moje oblíbené počítačové hry jsou buď něco co si můžu vytvářet já sama nebo něco co má příběh, pěkné pozadí, přírodu atd. Nemám ráda nějaký velký krváky nebo tak, prostě trošku klidnější tématiku i když u některých her jsem nervózní i tak. Např. když po mě jde několik lidí a já nestíhám utíkat, nebo když na mě něco vybafne.

The Sims 1,2,3 - Tak taková dívčí klasika, kterou jsem také vyzkoušela. Je to opravdu skvělá hra, která splňuje moje požadavky. Je to opravdu nejlepší hra pro holky. Líbí se mi, že si vše můžu udělat podle sebe. Jak postavu, vzhled, chování simíka, tak jeho domov, vybavení, ovlivňujete jeho osud atd. prostě super hra pro děvčata.



Assassin's Creed - Strašně moc se mi líbí okolí této  hry. Které se odehrává ve starších dobách v době, kdy žil Leonardo da Vinci. Děj se na začátku týká hlavně návratu z přítomnosti do minulého života. Kde je hlavní hrdina šlechtic a bojuje proti "zlým" lidem. Neustále někoho likviduje a rozšiřuje svůj majetek, přesto je to kladné osoba.




Tomb Raider - Také moje oblíbená hra. Od prvního dílu do posledního. Samozřejmě je tam velký rozdíl mezi první hrou a tou poslední. Jak v příběhu tak hlavně v grafice. Poslední díl mě opravdu strhl, dost jsem se na něj těšila. Lara vydávala zvuky strachu, udýchání, výkřiky, což dříve nebylo. Hra byl více strašidelnější a taky více dějová. Nechal v mě docela dobrý pocit i když jsem některé úkoly musela přenechat příteli jelikož jsem na to už neměla nervy.




Age of Empires - Toto je klidná hry i když bojujete o místo na mapě. Přesto je to oddychovka, kterou si za čas zahrajeme s přítelem po síti.


Mafia - Poslední hra, která se mi ještě líbila je Mafia. Bohužel si přesně nepamatuji co to bylo za díl, který jsme hrály. Grafika a příběh se mi moc líbil.


Ne, že bych u her seděla celé dny a také nejsem žádný znalec. Jen jsem vám chtěla ukázat hry, které jsem vyzkoušela, které se mi líbily a udělali na mě dojem.

středa 17. dubna 2013

Psí spacák

S přicházejícím krásným počasím a objednanými přítelovými věcmi na ryby, bylo načase vymyslet nějaký pelech pro tu moji psí holku. Minulý rok u vody jsem spaly opět pod širákem a já se vůbec nevyspala. Ne, že by mi vadilo spát na tvrdým a na zemi, horší bylo že jsem měla ve spacáku psa. Za prvé jsem se nemohla otočit a za druhé jsem nedopla spacák, tudíž mi táhlo na hlavu, ramena a byla mi zima. Tak jsem si řekla, že musím něco vymyslet. Po zkoumání šatníku jsem narazila na starou bundu, kterou jsem nosila snad v šesté-sedmé třídě. Tak jsem s ní udělala rychlí proces. Není na tom nic těžkého a ni světoborného. Pouze jsem ustřihla rukávy a otvory sešila k sobě. To stejné jsem udělala se spodkem bundy. Aby dole nebyla díra, sešila jsem jí k sobě. Možná si budete klepat na čelo, proč psovi vymýšlím takový teplí pelech. Ale jelikož moje holka psí už není nejmladší a u vody je celkem v noci zima, tak jsem ráda, že to pro ni mám a určitě to poslouží svému účelu :).






pondělí 15. dubna 2013

15.4. 2013

Pro dnešek nemám vymyšlené žádné téma. Jelikož je venku opravdu krásně a mě se nechce sedět u počítače. Takže jak to dopíšu odcházím ven. Snad jen v rychlosti vám můžu ukázat svoje nehty. S přicházejícím sluníček jsem dostala náladu na veselejší barvy.
Lak je od Maybeline New Yourk, mini colorama v odstínu 26 Candy bar.
Užijte se dneska krásný den a hurá na procházky :)





pátek 12. dubna 2013

Rtěnky

Začala jsem být velkou milovnicí rtěnek. Dříve jsem je nenosila, protože se mi na mě nijak zvlášť nelíbily a měla jsem raději lesky. Jednou sem si objednala u Oriflame rtěnku v krásné růžové barvičce. Ovšem její kvalita je strašná, na rtech se žmolkuje a moc nevydrží. Takže jsem ji v podstatě na sobě nikdy pořádně neměla. Vždycky jsem ji nanesla a střela kapesníkem. Samozřejmě podle ceny se pozná kvalita a tato rtěnka nebyla nijak drahá. Bohužel mě to zase od rtěnek odradilo. Po dlouhé době přišly na trh Nude odstíny. A tak ani já jsem neodolala. Pro začátek tahle barva byla ideální. Jsem hrozně ráda, že jsem si koupila "dražší" rtěnku než např. od Essence. Jsem si jistá, že bych z ní nebyla tolik odvařená jako právě z té kterou mám. A tím už se dostáváme jaká to byla. Jsou to skoro všechno Rimmelky, které jsem si hodně oblíbila.



Oriflame ColorTrend - Moonbeam - Tohle je nešťastnice z Oriflamu. Barvička pěkná jinak hrůza, víckrát takovou rtěnku nechci. Byla první a zkušební za pár korun, takže ji to částečně odpouštím. Přesto mě už neukecá.






Rimmel London - 700 Nude Delight -  Moje první pořádná krasavice do sbírky. Odstín se mi moc líbí a pro můj začátek s nošením rtěnek byla ideální. Je krásně pigmentovaná, vydrží relativně dlouho. Ale pokud někde jsem a odskočím si tak si rty přetřu. Nosím ji hlavně, když chci mít výrazně namalované oči, tak tahle barva je ideální. Bohužel ji mám poškrabanou, jelikož sem jí měla v jedné kapse s klíčema :(





Elf - Coral - Při objednávce u Elfu jsem si pořídila další rtěnku. Bohužel zase žádný zázrak. Barvička je nádherná a i veselá, na rtech vypadá hezky. Jelikož je to matná rtěnka tak je suší a opět vytváří žmolky na rtech. Došla jsem, ale na to, že když si na rty nanesu trochu lesku hezky se spojí a nevypadá to tak blbě jako bez něj. Je mi líto ji nenosit, opravdu barvička je krásná. Takže uvidíme jak s ní naložím. Popravdě sem jí na sobě ještě pořádně neměla.





Rimmel London - Kate 12 - Po dalším nakouknutí do stojanu Rimmel jsem narazila na tuto nádhernou barvu. Sice jsem přemýšlela jestli mám odvahu na to, nosit tak výraznou pusu, nakonec jsem neodolala a vzala si ji. Jelikož mám docela bílé zuby tak nevypadá nijak blbě, byl to sice ze začátku nezvyk, ale je  suprová. Opět krásní pigmentace, drží. Na fotce vypadá usedla, naživo je opravdu výrazná.




Dermacol - 01 - Tuto rtěnku jsem si vybrala tak jakoby omylem. Nakupovali jsme si přítelem a on nemá rád, když na mě musí v drogérii čekat. Tak spěchal a já kvůli němu taky. Vybrala jsem si tuto rtěnku, protože jsem chtěla nějakou růžovou a tato se mi líbila. Tak jsem ji vzala a šla pryč. Bohužel jsem si ji nezkusila a doma zjistila, že je se třpytem a moc nemaluje. Jen takový lehký lesknoucí nádech. Což jsem byla trošku naštvaná, jelikož se mi nelíbí lesklé rtěnky. Nakonec ji stejně asi spotřebuji.




Rimmel London - 077 Asia - Tato barva je docela přirozená je hnědo růžová. Krásně drží, voní jako asi všechny Rimmelky co jsem postřehla. Nemám jí co vytknout.




Rimmel London - Kate 05 - Poslední můj přírůstek je tato malinová krasavice. Má krásnou barvu, která mi opravdu připomíná maliny. Je prostě boží.





Bohužel foťák trošku zkresluje barvy, takže nevypadají jako naživo. A jak jste si všimly pěji ódy na "Rimmelky". Se kterými jsem opravdu spokojená. Cena přijatelná, výdrž dost dobrá, výběr odstínů slušný. Ovšem všimla jsem si, že ve větších drogeriích je jich více a jsou i jiné odstíny, než mám já v okolí v dostupné drogerií, což mě trošku mrzí. Ale stejně jsou to moji velcí oblíbenci :)







středa 10. dubna 2013

Obal na paletku očních stínů

Poslední dobou sebou tahám paletku od Elfu, kterou jsem vám už ukazovala. Hlavně ji beru z toho důvodu, že používám odstín na obočí, který mi právě vyhovuje a mám ho jen v této paletce. Většinou ji dávám do kosmetické tašky spolu s pečující kosmetikou. Ale nedávno jsem si všimla, že je trošku poškrabaná a upatlaná a to mi vadí. Nemám ráda věci, na kterých je vidět, že jsou denně používané a obal je celý doškrábaný. Bohužel někdy se takovému stavu nevyhnete, ale já se ho snažím zmírnit. Proto jsem si ušila velmi jednoduchou kapsičku. Vypadá jako obálka, nemám ji na zapínání, takže se vršek jen zastrčí. Nechtělo se mi tam vyšívat různé knoflíky a podobně.
Nic extra a žádná kráska to není, ale pomůže mi ochránit paletu před poškrábáním a popřípadě upatláním od nějakého krému.






pondělí 8. dubna 2013

Moje oční linky

Přesně si pamatuji na svoje první oční linky a jak jsem je malovala. Nevím ani kde a na kom se mi líbily a moc jsem je chtěla umět malovat a nosit je. Pro mě už z nepochopitelného důvodu jsem si linky malovala nejprve řasenkou. Hned se dostanu k tomu proč a jak jsem je tvořila. Asi se mi nechtělo do obchodu za ně vyhazovat penízky, kdyby mi to náhodou nešlo. Opravdu teď už pořádně nevím. Malovala jsem je špendlíkem namočeným v řasence. Teď když se na to vzpomenu musím se sobě smát i divit se. Rozhodně bych to už nezkoušela. Jejich výdrž nebyla moc velká jelikož se řasenka začala drolit. Po nějaká době jsem narazila na tekuté linky od Essence. Ty jsem měla dost v oblibě a nosila je každý den. Bohužel také se začali na oku drolit a to hlavně v koutcích oka. Ale vydržela jsem u nich dlouho a koupila jsem si je třikrát po sobě. Samozřejmě až jsem vypotřebovala jedny tak jsem koupila další. Začala jsem si všímat také gelových linek ve skleněných "kalíšcích". Jsou také od Essence. Ty se pro mě staly těmi pravými. Aplikace je s nimi dobrá, vydrží celý den, nerozmazávají se, nedrolí se.

Essence - Tekuté linky - Nanáší se pomocí štětečku. Aplikace s ním je výborná, dokážete si namalovat buď úplně tenoučkou linku nebo tlustou. Výdrž není moc dlouhá, po nějaké době by ji to chtělo přetáhnout. Nesmí být, ale velká vrstva jinak se začne drolit.
Ze začátku jsem byla velmi nadšená, teď už je skoro vůbec nepoužívám. Cena je do sto korun.






Essence - gelové linky 02 London Baby - První gelové linky, které jsem zkusila byly z výprodeje za třicet devět korun. Říkala jsem si, že je vyzkouším za těch pár korun a nepůjde mi to nebude mi aspoň líto peněz. Nanáším je štětečkem od stejné značky. Linky se mi zalíbily, jejich barva, výdrž. Tak jsem je vyměnila s tekutými.





Essence - 01 Midnight in Paris - A protože klasika nesmí chybět. pořídila jsem si klasické černé linky. S kterými jsem také velmi spokojená. Nemám jim co vytknout. Za ty peníze paráda.





Catrice - Eyeshadow souflé - Toto samozřejmě nejsou linky, ale stíny. Kupovala jsem je také ve výprodeji. A více je používám jako linky. Mají stejnou konzistenci jako gelové linky, takže se s nimi dobře pracuje a proto je můžu používat na dva způsoby. Opět krásně drží, nerozmazávají se.






A to je asi vše ke sbírce linek na oči co mám. Možná se rozroste, ale nic zatím v plánu nemám.