pátek 3. ledna 2014

Margaux Fragosová - Tygře, Tygře

Konečně Vás tu vítám po několika dnech bez článků. Přes svátky to bylo náročné a nebyl pořádně čas na blog. Teď už se to všechno vrátí do zajetých kolejí :) Určitě přibudou recenze na různé kosmetické výrobky, které jsem přes Vánoce nasbírala.

Dnešní článek bude o knížce, kterou jsem před vypuknutím Vánoc stihla dočíst. Kupodivu tento rok jsem se čtením hoodně pozadu. Není nějak čas ani chuť.


Přesto jsem si koupila v Levných knihách tento memoár.
Knižka se jmenuje Tygře, Tygře od Margaux Fragosové.

Knížka je o samotné autorce, která vypráví svůj příběh. Pochází z rodiny, kdy matka trpí na deprese a bývá často psychicky nemocná. Otec se o vše musí a hlavně chce se strat sám. V osmi letech se Margaux s matkou seznámí na plovárně s mužem, který žije s přítelkyní a dvěma syny. Jmenuje se Peter. Doma má spoustu exotických zvířat, kterými je Margaux přímo okouzlená. Začnou Petera navštěvovat, věnuje jí veškerou pozornost hraje si s ní, dovádí jako by sám byl malé dítě. Později k ní Peter začne cítí náklonost a dokonce se do ní zamiluje. Začne děvče sexuálně obtěžovat. Ona to vidí jako hru a nebrání se tomu. Postupem času se k sobě chovají jako manželé a chtějí dokonce dítě. O jejich vztahu ovšem nikdo nemá ani potuchy. Stále navštěvuje Peterův dům i se svoji matkou. V dvaadvaceti letech Peter spáchá sebevraždu. Nemocný a výčitkami svědomí sužovaný skočí ze skály.

Po několik letech Margaux žije jako normální žena. Dospívání jí bohužel celé uteklo. Teď má ovšem manžela a malou dcerku se kterými je šťastná.


Žádné komentáře:

Okomentovat