pátek 31. srpna 2012

Večerní péče o pleť


Na úvod musím říct, že mám normální pleť. Takže toho večer moc nepoužívám. Vystačím si jen se čtyřmi výrobky a nemám s tím žádný problém. Nepoužívám žádné speciální krémy na to a na ono. V odličovacích mlékách a vodách nemám žádného favorita. Tudíž co vidím zakoupím,vypotřebuji a koupím nový. V první řadě si vždy odlíčím make up, pokud jsem tedy nalíčená. Na fotce je pouze odličovač očí č. 1. Zapomněla jsem totiž na odličovací mléko. Odličovač očí je dvoufázový, takže odlíčí i vodě odolné malování. Poté tvář opláchnu vodou a vyčistím pleťovou vodou. Momentálně používám od Garnier č. 2. Sice je to na citlivou pleť, ale tenkrát sem ji k něčemu dostala takže ji musím vypotřebovat. A zakončím krémem. Momentálně mám klasickou modrou Niveu č. 3. Možná to někomu přijde divné, ale mě vyhovuje nemám s tím žádný problém. A jednou za měsíc, když mám pocit, že bych si mohla pleť vyčistit. Použiji nějaký peeling. Tento je opět od Garnieru č. 4 a mám ho strašně dlouho snad už čtyři roky.



středa 29. srpna 2012

E.L.F - recenze

V pondělí jsem bohužel nestihla napsat žádný článek, protože jsem odjížděli na Jižní Moravu. Byly jsme tam jen na tři dny. Prošli jsem si nějaké zříceniny a zámek v Lednici. Kde se právě natáčelo Česko Slovensko má talent. Takže tam bylo hromadu lidí, rušno a  nějaký ten okruh zavřený.

Jinak teď bych se přesunula k tématu. Dneska bych vám chtěla ukázat pár výrobků od elfu a něco o tom napsat. Nemám jich zrovna moc, ale ty které používám už o nich můžu něco říct. Některé výrobky jsou skvělé jiné naopak.
Tuto kosmetiku si objednávám přes internet na http://www.elfkosmetika.cz/ . Protože u nás v širokém okolí není žádný obchod, kde bych jí mohla koupit a ani nikde jsem ji neviděla. Na internetu jsem viděla mnoho pozitivních ohlasu. Tak jsem se rozhodla také pár věcí vyzkoušet. První věc, kterou jsem si objednávala byla báze pod oční stíny, stíny a rozjasňující pudr. Bohužel pro ty, kteří nemají nějaký ten účet, musí platit docela vysoké poštovné. Ceny jsou velmi nízké, ale plus poštovné se to dost navýší. Když jsem kosmetiku dostala byla jsem velmi natěšená.   Po pár okamžicích mně zarazila jedna věc, kterou jsem si přečetla na spodní části, nebo víčku výrobku. A tam bylo napsáno Made in China. Tento fakt mi dokázal zničit náladu. Někomu tu možná nevadí nebo v tom nevidí nějaký problém. Mně cokoli z Číny odrazuje. Přesto jsem vyzkoušela, vyrášku nebo cokoli jiného jsem nedostala. Takže jsem si po čase objednala něco dalšího.





Velmi mile mě překvapila báze pod oční stíny. Která opravdu drží celí den. Moc nadějně jsem v to nedoufala, ale opravdu je super. Takž kdo nějakou bázi shání tak klidně vyzkoušejte.


Stíny jste u mně mohli také vidět. Mám ráda hnědé a né moc nápadné líčení. Takže tyhle stíny byly dobrou volbou.


Potřebovala jsem nějaký pudr do kabelky. Tak jsem si vybrala tenhle menší. Pudr sám o sobě není nic moc. Takže do kabelky na nějaký to občasný přepudrování nosu stačí. 


Vyzkoušela jsem také korektor. Který když jsem otevřela tak se mi začal barevně srážet. Což znamená, že dole byl tmavší pak kousek víš světlšjší a nahoře byl bílí. To mně docela naštvalo. Ale pak jsem ho zamíchala a celkem v pořádku. Kryje docela slušně, po nanesení je mastný, takže potřebuje přepudrovat.


Hledala jsem stíny v tělové barvě. Tyhle jsou se třpytkami. Když se s nimi nalíčíte tak vám na oku zůstanou jen třpytky. Stíny jsou celkem hrubě namleté, takže nic moc.



Mám také multifunkční líčidlo, které požívám jako rozjasňovač. Stačí opravdu malinko a místo na které si jej nanesete příjemné rozzáří.


Velmi mile jsem nadšená ze štětce na make up. Má velmi jemné štětinky, které  nevypadávají  a krásně se s ním pracuje.


Na to, že jsem nebyla nadšená kvůli výrobci. Je tato značka celkem dobrá. Samozřejmě se najdou výrobky, které fungují a které stojí za nic. Takže možná si ještě těch pár věcí v budoucnu objednám :)




pátek 24. srpna 2012

Nehty

Protože mám ráda upravené nehty rozhodla jsem se udělat na toto téma článek. Je to pouze jen povídání a ukázka věcí které mám na nehty a jaké nehty si dělám. Žádné rady jak je mít hezčí, pevnější, atd.
 V první řadě si nehty lakuji už hrozně dlouho. Nekupuji si drahé laky, protože mi to přijde zbytečné, když mi ten lak tady bude potom ležet delší dobu. K smrti nesnáším, když vidím slečnu co má oloupaný lak do půli nehtů. Vůbec to nevypadá hezky. Nebo když má nějaký starý lak, který se na nehtu zdrcne a dělá žmolky. Některým slečnám to nevadí asi si myslí, že si toho nikdo nevšimne.
Před dvěma lety jsem na vánoce dostala domácí výrobu gelových nehtů. Takže teď si pořád dělám gelovky. Musím říct, že s vlastními nehty nemám vůbec žádný problém. Po tak dlouhodobém nošení umnělích nehtů. Nemám na jejich přípravu  nijak drahé přípravky. S gely jsem spokojené i když to není žádný zázrak. "Typy" si kupuji u větnamců, kde mají krabičku za sto korun a je jich tam hodně. Lepidlo používám od Essence. Takž žádná velká investice,ale bohatě to stačí. Tedy pro mně :)

Tady vám ukážu pomůcky, výrobky, laky, atd.



Nedám dopustit na "papírové" pilníky. Odlakovač nemám žádný oblíbený. Takže, který vidím ten si beru.
Jednou za čas, když si dělám gelové nehty a ty staré sundám. Promaštím si svůj nehet jakoby voskem na nehty, nebo co to je. Kdysi jsem to dostala je to z Oriflamu. Je to ta zelená kulička vlevo nahoře.



Tady mám pár ozdůbek. Nehoře jsou různě barevné třpytky.





Před nějakou dobou jsem také dostala brusku, ale vůbec nepoužívám.






Tady jsou potřeby na gelové nehty. Jak gely, kleštičky, lepidlo tak samozřejmě UV lampa.




V poslední řadě pár laků, které vlastním.






středa 22. srpna 2012

Pláň Tortilla - John Steinbeck

Po dlouhé době tu přidává knížku. Dočetla jsem ji včera a bohužel moc mě nenadchla. Nemá moc zajímavý děj přesto jsem ji  neodložila stranou.
Hlavní hrdina se jmenuje Danny, který se vrací z války. Vyrůstal na místě kterému se říkalo pláň Tortilla. Je to chudý muž, který nemá domov a přespává v lesích. Jednoho dne mu umře jediný příbuzný a to strýc po, kterém zdědí dva ucházející domky. Jakmile se vrátí do svého rodiště potká starého kamaráda. A nastěhují se do Dannyho většího domu, kde žil předtím jeho strýc. Po čase nabídne svému kamarádovi, že může bydlet v menším domě a platit mu činži. Zanedlouho potká druhý kamarád dalšího svého kamaráda a nabídne mu bydlení v Dannyho druhém domku.  Bohužel tito přátelé stejně jako Danny měli velmi rádi víno a všechny peníze, věci za které peníze dostali dávali za víno. Bohužel jednou se stalo že při nadměrném popíjení kamarádi menší domek zapálili. A tak se nastěhovali k Dannymu. Protože jim došli peníze a znali jednoho místního chudáka se psi a věděli, že nějaké peníze má snažili se ho okrást. Moc se jim to nevedlo, tak si ho nastěhovali domu. Kamarádi ho natolik vystrašili historkami o tom jak se kradou peníze, že si u nic ubožák všechny úspory schoval. Dannyho partě bylo nebožáka líto a tak mu peníze nakonec hlídali, když si poslechli proč je schraňuje a kam je chce dát. Předním a potom než se ujali kamaráda se psi se k nim přidal jeden přítel. Tudíž v Dannyho partě bylo pět můžu co byly chudí, neměli nic a rádi pili víno. Jednoho dne Dannyho přestal bavit nový života a kamarádi co s ním bydleli a zatoužil po starém. A tak začal krást, prát se, smilnit. Přátelé o něj měli velký strach a tak na počest chtěli uspořádat oslavu. Sešla se na ní celá pláň, každý něco uvařil, víno přinesl a dům ozdobili. Celí večer se slavilo a veselilo. V jednu chvíli měl Danny dost popito a chtěl se prát. Venku za domem začal vykřikovat, že chce soupeře bohužel spadla do rokle. Kamarádi ho donesli do  domu a běželi pro doktory. Sešli se tam tři, ale bohužel nikdo mu nedokázal pomoct. Danny byl mrtví. Po pohřbu zapálili jeho čtyři přátelé dům a každý se vydal svou cestou.


pondělí 20. srpna 2012

Páteční večer

Tady jen pár fotek z páteční noci. Musím říct, že pudr od Rimmelu - Stay Matte je opravdu super. Celou dobu vydržel a já se po něm neleskla, takže ho můžu opravdu doporučit.





pátek 17. srpna 2012

V Rossmannu

Včera jsem si musela jít něco vyřídit do města. A tak jsem neodolala návštěvě Rossmannu. Delší dobu jsem chtěla vyzkoušet matující pudr od Rimmelu - Stay Matte. Ještě jsem neměla možnost ho vyzkoušet, takže nevím jestli opravdu má  matující efekt. Ale v pátek večer jdeme do víru velkoměsta tak ho pořádně vyzkouším. Další věc po, které jsem pokoukávala déle byl nějaké rtěnka v Nude odstínu. Nemohla jsem žádnou najít, až jsem narazilo opět od Rimmelu v odstínu 700 Nude delight. Barvička je taková lehounce hnědo tělové. Jen tak ze zvědavosti jsem nakoukla co mají ve výprodeji. A vybrala jsem si stíny od Essence v odstínu 05 Camp rock a lak z řady Nude glam v odstínu 03 - cookies a cream. Jo a ještě krém na ruce značka Isana :D.





středa 15. srpna 2012

Moje barvení vlasů

Protože jsem si dnes dobarvovala vlasy, nebo spíše pomocí přelivu sjednocovala jejich barvu. Tak mně napadl, že bych mohla napsat o tom jakými barvami moje hlava prošla. Přišlo mi to zvláštní dát si  na hlavu něco jako barvící šampón a za pár minut opláchnout, oproti tomu jak jsem to dělávala dříve. Teď to dělám daleko jednodušeji a tolik to neřeším.
Abych uvedla na pravou míru jsem od přírody špinavá blondýna. Když jsem byla malá měla jsem vlásky jakoby pro melírované. Ve čtrnáct mi mamka doma dělala blond melír. Bohužel jsme to nechali na hlavě moc dlouho a já pak měla zničené vlasy. Proto jsem chtěla opustit od odbarvování a dalšího ničení. Další věc kterou jsem zkusila byl barvící šampón. Ten jsem si koupila v červené barvě, protože jsem chtěla změnu. No hlavu jsem měla docela křiklavou a vůbec jsem se v tom necítila. Naštěstí to po několika umytí povolilo a já pak měla zrzavé vlasy. Což bylo docela roztomilé.
Na delší dobu mě červená barva chytla a s tou jsem vydržela až do devítky. Ne, že bych měla pořád jen křiklavě červené vlasy to ne. Kupovala jsem si i tmavší odstíny až do takové tmavší červeno fialové. Ze začátku jsem používala jenom přelivy, ale poté i barvy. Vlasy jsem musel každý měsíc dobarvovat, protože moje světlé odrosty vypadaly hrozně. Jednu dobu také nastoupil trend podbarvovaní tmavší barvou. Což já jsem zvolila černou. Asi tak po roce jsem chtěla zpět svoji přírodní barvu. Odbarvovaní jsem prováděla doma, ale dostat tu červenou dolů moc nešlo. Takže jsem si vlasy opět obarvila a to na světle hnědou. Po dvou letech jsem zase chtěla změnu a tak jsem začala s opětovným odbarvováním. Své dlouhé vlasy, které jsem odbarvovala doma, jsem měla do půl blonďaté. Bohužel jsem se v tom necítila. A tak jsem na vlasy hodila přeliv ve světle hnědé. Momentálně používám jenom přelivy ve světle hnědé barvě. Nepřijdu si v tom tolik světlá v obličeji a je to mnohem přirozenější :)

A tady pár fotek z dob minulých.






S tou rukou na hrudi jsem já, aby bylo jasno :)

pondělí 13. srpna 2012

Můj typ


Delší dobu se mi hrozně líbí rudé rty. Ale nemám odvahu na to si koupit rudou rtěnku a nosit ji. A tak jsem přemýšlela a prohlížela si svoji dekorativní kosmetiku. Přitom jsem narazila na červenou konturovací tužku na rty a lesk s jemně červeným nádechem. Samostatný lesk nemá skoro vůbec žádnou barvu, ale když pod něj obtáhnu a vyplním rty konturovací tužkou hned je to viditelnější. Konturka je od Miss Sporty v odstínu 1 stejně jako lesk a ten je v odstínu 007 Boy Trick. 

Barva není sice tak výrazná, ale pro mně je daleko nositelnější.





čtvrtek 9. srpna 2012

E.L.F

Konečně jsem si vyzvedla svůj balíček na poště. Objednala jsem si pár věcí od elfu, které jsem říkala, že vám ukážu. Není toho zrovna moc hlavně jsou tam věci, které jsem právě vypotřebovala.
Nejvíc jsem se asi těšila na štětec na make up, který jsem chtěla vyzkoušet už delší dobu. Jeho štětinky jsou velmi jemné, takže na obličej jsou příjemné. Další jsem si objednala multifunkční líčidlo v odstínu -  spotlight, které budu používat jako rozjasňovač. Důležitá věc, která mi došla je korektor v odstínu - light beige. Pro radost mám stíny v odstínu - angel, ale přijde mi, že jsou docela hrubě namleté. Barva se mi jinak líbí. Poslední věcí je báze pod oční stíny, kterou jsem objednala pro mamku, protože má také problém s tím, že jí stíny nevydrží dlouho a slévají se do linek. Tuhle bázi musím doporučit opravdu dobře drží stíny tam kde má.



pondělí 6. srpna 2012

Moje úprava obočí

Ahoj,

Rozhodla jsem se, že Vám napíšu článek o tom jak se starám o svoje obočí a o jeho úpravě. Vím, že na internetu je spousta kroků a typů o tom jak si trhat obočí, čím vším to jde a tak dále. Proto o tom všem znovu já psát nebudu. Jen Vám ukážu jak to dělám já.
V první řadě si obočí trhám jenom pinzetou a ničím jiným jsem to ani nezkoušela. Trhám si je doma a přijde mi zbytečné chodit ke kosmetičce a vyhazovat za to peníze. Vím, že někdo se bojí trhat si to sám, aby to nepokazil a tak si radši tu službu zaplatí. Je to každé jeho věc.

Určitě všichni znáte získání tvaru obočí pomocí tužky, ale já Vám to také ukážu.



 1. Přiložíte si tužku k boku nosu a koutku oka. Znázorněno červenou šipkou, kde by mělo obočí začínat. 



 2. Tužka je opět opřena o bok nosu prochází přes střed oka. A ten nejvyšší vrchol by měl být pod tou tužkou. 

 3. Opět je tužka opřena o bok nosu a koutek oka. Tam by mělo obočí končit. Tady to tedy to moc pěkně vyfocené nemám ta tužka by měla jít přímo přes koutek oka.


Teď Vám představím svoje pomocníky.



1. Tužka na měření obočí ( jinak je to bílá kajlová tužka na oči )

2. Tužka na obočí Gabriella Salvete

3. Nůžky na zastřihávání chloupků, které občas přečnívají.

4. Klasická pinzeta na obočí.

5. Kartáček na obočí. Ten používám především, když si obočí namaluji tak tužku rozmazávám aby to nevypadalo moc uměle. 



Na první fotce je obočí nenamalované a na druhé je zvýrazněno tužkou.


 

To je ode mně vše mějte se krásně a hezký den :) 





pátek 3. srpna 2012

Dnes 3.8. 2012

Ahoj,

Dnešní den jsme měli ve stylu válecím. Takže jenom procházka v lese. Včera jsem byly opět na rybách, ale jenom na hodinu a půl, protože tam bylo hrozný vedro. Přítel chytil  malého kapříka, který se stejně pustil a pak jsem jeli uřícení domů. Ještě jsme si objednala pár věcí od elfu, takže jakmile mi dojdou určitě vám je ukážu. A přidám můj dnešní outfit. Opět mě zlobila technika, takže fotky žádnej zázrak. Tričko je z Tesca a kraťasy jsou přešitý rifle. Mějte se krásně a užívejte víkendu :).