pátek 30. listopadu 2012

TAG 1

Hodně rozšířené jsou teď tagové otázky. Které vám něco málo prozradí o blogerkách, můžete si o nich udělat jasnější obraz. Tak jsem se rozhodla, že to také vyzkouším. Otázky jsem našla na internetu, takže doufám, že se nebude nikdo zlobit, že jsem je použila.


1. Co ráno uděláš jako první. Kouknu se do zrcadla.
2. Co byla poslední věc co sis koupila. Oblečení na vánoce.
3. Které jídlo by jsi nejedla ani, kdyby ti je zaplatili. Jediná co mě napadá, co bych za peníze nejedla by byly nějaké kobylky, nebo červi.
4. Kdyby jsi měla do konce života jíst jen jedno jídlo, které by to bylo. Pizza.
5. Jaké barvy stěn jsou ve tvém pokoji. Jsou bílé, ale vzhledem k tomu, že tu mám dřevěné obložení by se sem žádná barva ani nehodila.
6. Pivo nebo víno. Rozhodně víno.
7. Si městský nebo vesnický typ. Jsem vesnický typ, protože žiji na vesnici a mám ráda přírodu, kterou mám hned za domem..
8. Oblíbená celebrita, když ti bylo 11-12. Vůbec na žádnou si nevzpomínám.
9. Jaký časopis si pravidelně kupuješ. Časopisy si nekupuji, pro mě je to vyhazování peněz.
10. Jaká je tvoje nejhorší vlastnost. Paličatost.
11. Nejoblíbenější čokoládová sladkost. Asi samotná čokoláda.


Doufám, že se vám TAG líbil.

středa 28. listopadu 2012

Účesy

Mám tu pro vás zajímavé zaplétaní vlasů. Na první pohled to nevypadá nějak složitě, ale pro mě byl třeba problém zaplétat cop s rukama za hlavou. Takže jsem to musela několikrát zkoušet. Je to velmi efektní a moc se mi to líbí. Na Youtube jsem se to odkoukala od http://www.youtube.com/user/lilithedarkmoon?feature=watch.
Hrozně moc se mi líbí co s vlasy dokáže. Moje pokusy nejsou zase tak vyšperkované, protože mi to moc nešlo, ale myslím si, že když to budu dělat častěji tak to bude vypadat mnohem lépe.


Tento účes je inspirován tímto videem http://www.youtube.com/watch?v=T6yMJmSErRk&list=UUeRF3k69cJnxB87lwk9KbrA&index=19&feature=plcp







pondělí 26. listopadu 2012

Změna barvy vlsů

A je to tu zas. Opět jsem měla chuť na jinou barvu. Chtěla jsem se se trošku přiblížit své přirozené barvě vlasů, což je špinavá blond. Zjistila jsem, že už mě nebaví si vlasy dobarvovat, každý měsíc tak jako dřív. A proto jsem se "pojistila", na takovouhle případnou změnu. Před tím jsem používala jenom přelivy. Aby moje další budoucí barva šla hezky vidět a stávající tmavá šla pěkně dolů. Což se mi taky povedlo. Nejdříve jsem na vlasy použila blond melír. Nějakou neznámou značku z drogerie, ale docela funguje. A poté aplikovala požadující světlou barvu. Vybrala jsem si shaker od Palette v odstínu 800 světle plavý. Docela hezky chytla. Přesně taková barva, která sedí s mými odrosty. Uvidíme jak dlouho mi tahle vydrží :D.





pátek 23. listopadu 2012

Srdceboly - Simona Monyová

Tuto knížku jsem si přečetla jen z toho důvodů, že si ji mamka vypůjčila a já momentálně neměla co číst. Tato kniha má okolo sto stran, takže jsem ji měla za jeden den přečtený. O spisovatelce jsem jen něco málo zaslechla a hlavně to co se jí stalo.
Dříve jsem od ní nic nečetla a tak jsem si myslela, že mě kniha nebude nijak zvlášť bavit. Opak je pravdou. A napovídá to, že jsem ji hned celou přečetla. Kniha je o jejím životě. Začíná zhruba tím, že potká o deset let mladšího muže, do kterého se zamiluje a po třech měsících známosti je svatba. Její nový manžel má tříletého syna a manželka mu zemřela na rakovinu. Jeho rodiče a rodiče jeho zesnulé manželky ji nemají moc v lásce, ale ona je se svým mužem spokojená. V životě dostala druhou šanci. Bohužel nic netrvá věčně a její muž se začal měnit. Pil, dlouho do rána se zdržoval mimo domov, utrácel peníze ve velkém a o svého vlastního syna neměl zájem. Dlouho se snažila vše urovnat, ale bohužel to nešlo. Nakonec se s ním chtěla rozvést.
Další pokračování z jejího života jsou určitě rozepsány v  jejích dalších knihách.


pondělí 19. listopadu 2012

E.L.F paletka očních stínů- recenze

Dlouho dobu jsem přemýšlela jestli si mám nějakou pořídit, nakonec jsem neodolala. Vybrala jsem si paletku od elfu. O paletkách jsem slyšela, že některé stíny jsou špatně pigmentované. A hodně děvčat nadávalo na otevírání. Musím říct, že měli velkou pravdu. Paletka jde strašně špatně otevřít, nejdříve jsem ji otevírala nehtem, ale ten se mi ulomil. Takže teď do ní lezu pinetku do vlasů. Jinak to opravdu nejde. Pigmentace stínů si myslím, že je slušná. Určitě je nemůžete srovnávat s jinými více kvalitními produkty, ale za tu cenu je to super. Protože holduji přirozenějším barvám a hnědým odstínům. Vybrala jsem si paletku v odstínu - warm.
Je z limitované edice, takže nevím jestli ji ještě mají na svých stránkách. Obsahuje 32 stínů. Jak matných, tak se třpytem. A stála 129 korun. Takže, když jsem ji nakonec našla, tak jsem se nerozmýšlela.





pátek 16. listopadu 2012

Pouzdro na mobil

 Dnes mě opět chytla šicí nálada a tak jsem si ušila pouzdro na telefon. Je ušité ze saténu a teplejšího materiálu, aby bylo bytelnější.


  • Nastříhala jsem si dva čtverce o velikosti svého mobilu.
  • Ozdobně jsem si prošila saténovou část, která bude vrchním dílem.
  • Všechno jsem sestehovala i se zipem a potom zip všila.
  • A je hotovo.








středa 14. listopadu 2012

Pouto krve - Kitty Sewelová

Mám tu pro vás další knížku. Je to celkem napínaví děj i když to není ten typ knihy u které musíte sedět celé dny. A už se nemůžete dočkat jak to dopadne. Až ke konci to stojí opravdu za to.

Neustále se tam prolíná minulost a současnost hlavní hrdinky. Děj začíná kdy kubánská dívka Medeleine přijde na lodi kotvící v přístavu o svého manžela. Rádiem hlásí, že přichází hurikán a všichni by měli odejít co nejdále do střede ostrova. Ovšem Medeleine této hrozbě nevěnovala pozornost. Bouře je zasáhla a manžel se utopil. Po několika letech si otevře s kamarádem psychoterapeutickou ordinaci v Anglii. Mezi její pacienty patří i Rechel. Medeleine vyslechne její hrůznou minulost, kdy žila s mafiánem a obchodníkem s bílým mase. Mají spolu syna Sašu, kterého se před ním snaží chránit. Po několika sezení Medeleine dojde, že Rachel je její ztracenou dcerou, kterou se několik let s manželem snažila najít. Mafiánský přítel Ráchel se je se snaží najít a po dobrém i po zlem je chce odvést na Ukrajinu. V čem mu pomáhá jeho sadistický bratr Uri. Jednoho večera Rachel další napadení a znásilnění svého druha psychicky neustojí a rozbije mu hlavu popelníkem. Potom co se jí ho podařilo zabít, snaží se vymyslet co s mrtvolou. Jeho bratr ho bude jistě hledat. Nakonec jí pomohla její matka. S Medeleine odvezli mrtvolu daleko od města a tam zapálili i s autem. Malý Saša musel s babičkou odjet pryč ze země, aby byl v bezpečí a strýc Uri si hi neodvedl. Po několika týdnech navštívil Uri Ráchel a chtěl vědět, kde je jeho bratr. Násilím se ji snažili odvézt k Urimu domů. Naštěstí ho napadla nějaká chroba a udělalo se mu nevolno. S pomocí kumpánů odešel pryč. Po několika letech se všem podařilo žít v rodné zemi, kde byly všichni tři šťastní a bez jakékoliv hrozby. 


pondělí 12. listopadu 2012

Psí oblečky

S nadcházející zimou jsem se pustila do šití oblečku pro svoji fenku. Vzhledem k jejímu věku si myslí, že to není nic špatného. Je jí už 11 let a s oblečkem venku vydrží běhat mnohem déle než kdyby ho neměla. Nelíbí se mi, když někdo obléká pejska do šatiček, kalhotek, svetříku, atd. Ale v zimně proti tomu nic nemám a myslím si že, pro staršího pejska je to velmi příjemné.
Žlutou bundičku jsem ji šila minulý rok. A dost ji unosila. Proto jsem se letos rozhodla, že zase něco vytvořím. Zvolila jsem teplou vestu v modré barvě.






pátek 9. listopadu 2012

Recenze Blend a Med 3D White

Tak jsem tu se slibovanou recenzí na bělící pásky. Objednávala jsem je na stránce http://www.nazuby.cz/ a ve slevě mě stály 499,- plus poštovné. Jsou to bělící pásky od firmy pravdě podobně někde z Polska. Což jsem bohužel přehlédla při jejich nákupu a všimla jsem si toho až doma. Chtěla jsem pásky od Crestu, ale byly docela dost drahé a tak jsem hledala a hledala až jsem našla tyhle, celkem levné. Bohužel s jinou značkou což jsem přehlédla, protože mají celkem totožné obaly. Když už jsem si je pořídila tak jsem je také vyzkoušela.

Pásky se používají čtrnáct dní každý den 30 minut. Poprvé, když jsem si je nalepila, tak měli hnusnou chuť, špatně drželi na zubech, a protože jsem cítila, že mám v puse něco co tam nemá být tak můj jazyk měl tendenci pořád ty pásky oddělávat. A ještě hlavní důvod byl, že jsem mluvila a tím pásky sjížděly ze zubů. Po pár dnech jsem si na to zvykla a radši tu půlhodinu nemluvila.
vzhledem k tomu, že jsem neměla zuby zase tak žluté, ale moje špičáky a zuby za ním byly nažloutlé a to se mi nelíbilo. Jinak přední zuby jsou celkem bílé, bez žlutého nádechu. První čtyři dny jsem používala pásky na horní a dolní zuby. Pak mě ale napadlo, že si nebudu zbytečně bělit ty přední pěkné zuby, ale raději se zaměřím na ty nepěkné. Tak jsem si jeden horní pásek nastříhala na čtyři kousky a přiložila je na zuby, které jsem chtěla zesvětlit. Protože, přední byly trošku citlivé a mě se je nechtělo zbytečně dráždit. Po několika dnech jsem jsem opět lepila celé pásky na všechny zuby, ale jen dva dny. Pak jsem skončila s bělící kůrou. Bylo to celkem zbytečné pokračovat. Pár pásků mám schovaných na příště. A myslím si, že zuby se celkem vybělili o proti tomu jak vypadal před tím. Žádný americký úsměv to není ale rozdíl tam určitě je.


Před

Po



středa 7. listopadu 2012

Lak Maybelline New York ( Colorama )

Dnes jsem měla náladu na hodně tmavý lak. Má krásnou barvu, odstín bohužel nevím, protože jej mám umazený. Číslo laku je 27 red a něco.



pátek 2. listopadu 2012

Korektory

Když jsem začala používat korektor. Nejdříve jsem vyštrachala z mamčiné nepoužívané kosmetiky jeden poloprázdný korektor. Barva byla super, krásně kryl a vydržel. Bohužel už ho tam měla dlouho a jeho název byl celý smazán, takže ani netuším co to je za značku. Korektor vypadá žalostně, protože je celý ošmatlaný víčko je rozbité, ale vnitřek byl suprový. Stále ho mám schovný, protože je v něm ještě trošička. Když mi došel navštívila jsem kosmetiku NYC. Koupila jsem si tam tuhý korektor v odstínu Natural. Bohužel to byl přešlap vedle. Nejenže jsem si vybrala špatnou barvu, korektor zanechává hrudky a slévá se do linek. Jedním slovem hrůza. Naštěstí pak k nějaké příležitosti jsem dostala korektor od Giordani Gold z Oriflamu, (odstín Sand). Odstín byl vyhovující, krytí spíše střední, ale jinak jsem byla spokojená. Po vypotřebování jsem si objednala od elfu. Když jsem korektor uviděla vyděsila jsem se jeho trojbarevnosti. Tím myslím, že jeho barvy přecházely skoro z bílé do světle tělové a do tmavší barvy. Ovšem po aplikování jsem v tom žádný problém neviděla měl normální barvu, krásně voní. Jeho krytí není moc velké, mám ho v odstínu Light beige. Do korektorů a make upů můžu zařadit Make up Cover od Dermacolu v odstínu 213. Je úžasný. Používám ho tak, že si sním zamaluji potřebná místa a obličej přepudruji. Takže ho nepoužívám na celý obličej, ale ani na něj nedávám žádný jiný make up. 



Bohužel odstíny jsou špatně vidět, nemám tak kvalitní foťák.

1. Neznámí korektor po mamce
2. NYC v odstínu Natural
3. Giordani Gold v odstínu Sand
4. ELF v odstínu Light beige
5. Dermacol Maku up Cover v odstínu 213.