pátek 30. srpna 2013

Bílá francie

Jelikož nemá dnes moc času tak vám sem hodím nehtíky. Měla jsem po dlouhé době zase chuť na klasiku :) A v pondělí už snad stihnu napsat nějaký článek.



středa 28. srpna 2013

Tunisko 2013

V pátek jsem se vrátily z dovolené v Tunisku. Kde jsme byly ve městě Nabeul. Počasí nám naštěstí vyšlo a bylo krásně celou dobu, akorát poslední den bylo zataženo a pršelo. Odlétali jsem v úterý okolo jedenácté hodiny dopoledne. Hotel jsme měly bohužel až 120 km od letiště. Tudíž po příletu jsem jely ještě dvě hodiny. Dorazily jsme akorát na večeři. Bohužel jsme musely po příjezdu měnit pokoj. Jelikož Tunisani nejsou moc na úklid a pokoj nebyl nic moc. Musely jsem tam, ale strávit dva dny a pak jsme se stěhovaly do pokojů, které se uvolnily. Nejsem moc náročná, ale ten nepořádek mi trošku vadil. Na druhou stranu to nebylo až zase tak hrozné a nikde nám nelezli žádní živočiši. Přece jen je to už Afrika a mají tam jiné způsoby a úklid jim nic moc neříká. Moře jsme měly hned za hotelem takže to byla paráda. Vstup byl celkem kamenitý a místy byly skály. Ale moře bylo příjemně teplé. Druhý den jsem vyrazily na projížďku pirátskou lodí s programem, občerstvením a možností vidět delfíny. Bylo to opravdu super, cesta trvala šest hodin, ale nikdo se nenudil. Navštívili jsem také místní tržiště, kde neuvěřitelně smlouvají. Dokonce jsou uraženi když se s nimi nechcete dohadovat o cenách. První návštěvu nám vnutily hromadu koření. Které jsem samozřejmě koupily, ale u dalšího člověka se dalo koupit více za menší cenu. Pak jsem pochopily jak to u nich chodí. Hodně na ně platí, když řeknete, že něco nechcete a odcházíte, volají na vás čím dál menší ceny. Opravdu zábavné :).  Svezly jsem se také koňským povozem, kterých bylo vždy hromadu před hotelem. Pak už jsem jen lenošily u moře nebo u hotelového bazénu a sem tam malinkatá procházka. Bylo tam hezky, ale nevím jestli bych tam chtěla jet znovu.





pondělí 26. srpna 2013

Můj první let letadlem

V pátek jsme se vrátily z dovolené, kde jsme byly deset dní a letěli jsme letadlem. Dneska bych vám chtěla napsat pouze článek týkající se letu, protože nemám ráda výšky, houpání žaludku a letadla. Takže je to spíše článek pro ty, kteří také nikdy neletěli a bojí se toho. Původně jsem měly jet autem do Chorvatska, to neklaplo. Nakonec jsme se rozhodly, že poletíme do Tuniska. Dlouho jsem nad  letem přemýšlela a moc se mi nechtělo. Jak už jsem psala nemám ráda výšky a když se někde zhoupnu např. v autě které přejíždí přes horizont lechtá mi v břichu. A taky pády letadel byly v myšlenkách. Ovšem pár známých už letělo a říkali, že to nic není. Nakonec jsem si řekla, že to taky určitě zvládnu a souhlasila jsem. Co mě ovšem překvapilo bylo to, že jsem nebyla vůbec nervózní. Jak na letišti tak v samotném letadle. Neměla jsem žádné černé myšlenky, naprosto v pohodě až jsem se sama divila, jaké jsem z toho měla předtím obavy. Start byl v pohodě, jen vás to zatlačí do sedačky a trošku vám všechno ztěžkne když stoupáte vzhůru. Pro mě bylo asi nejhorší klesání a pak přistávání. Jakmile se letadlo trošku zhouplo hned mi zašimralo v břiše. Naštěstí to nebylo nic hrozného natož, aby se mi udělalo nevolno. Takže nakonec můj první let letadlem proběhl naprosto v klidu a pohodě. Takže kdo má stejné obavy jako já měla předtím tak, se toho nebojte v podstatě to nic není. :)

Tady je pár fotek z letadla.







pondělí 12. srpna 2013

TAG

Dnes jsem tu pro vás TAGem, který jsem pro vás zodpověděla. :)


1. Jaký kosmetický úkon děláš zřídka? Jediné co mě napadá tak je pealing těla. Obličeje si dělám skoro každý den, takže na ten si potrpím. 

2. Myješ svoje kosmetické štětce pravidelně? Vůbec. Jsem na to zdechlá. Pouze když už vidím, že by s tím chtělo něco dělat tak je utřu do vlhkého ubrousku.

3. Jak dlouho jsi schopna chodit s oprýskaným lakem na nehtech? To úplně nesnáším a nechápu jak tak může někdo chodit. Vypadá to otřesně. 

4. Jak dlouho odkládáš nákup kosmetického výrobku i když ho nutně potřebuješ?Snažím se ho koupit hned jak vidím, že mi dochází a mám možnost si pro něj po cestě někam zaskočit, tak se dlouho nerozmýšlím. 

5. Jaký je tvůj nejhorší kosmetický hřích?Abych se přiznala na tuto otázku mě vůbec nic nenapadá. Takže asi žádný.

6. Nekosmetická činnost, kterou odkládáš? Holení nohou.

7. Když se jdeš bavit necháváš úpravu zevnějšku na poslední chvíli? Většinou se maluji hodinu předtím, než někam jdu. Nesnáším se chystat na poslední chvíli. Protože nestihnu vše co jsem chtěla a pak se necítím úplně dobře. 

8. Umíš dodržet zákazy nakupování? To umím. Dokážu šetřit, pokud vidím že nemám moc peněz a budu je potřebovat na něco jiného, tak musím odolat jakékoliv zbytečné věci, které se mi líbí.

9. Jak je organizovaná tvoje sbírka make upu a laků na nehty? Make up mám v košíčkách a v kufříku na kosmetickém stole. Laky mám taktéž v košíku pěkně pohromadě.




Ilustrační foto. Odpočívání s tou mojí holkou :)

pátek 9. srpna 2013

Tag Barvy duhy

Dnes tu mám pro vás tag. Pojmula jsem ho podle sebe. Ke každé barvě jsem napsala to něco co mě v  danou chvíli napadlo. Takže konečný barevný výsledek věci se může týkat čehokoli. Tag je opravdu kraťoučký, takže jen v rychlosti.

Červená - Moje krásná rtěnka z kolekce Kate od Rimmel v odstínu 12. Není úplně rudá, ale hned mě napadla ona.

Oranžová - Jediné co mám je asi oranžové tílko.


Žlutá - Krásné letní šatičky. Které nosím jenom na plavky, protože jsou hodně průhledné.


Zelená - Tužka na oči od Maybelline v odstínu 300 Edgy Emerald.


Modrá - Bláznivá řasenka od Rimmel, která byla nákupní omyl. V odstínu 103 Eletric Blue.


Fialová - Moje kosmetická taštička do kabelky.


Opravdu jsem to pojala jak mě to při vyslovení určité barvy napadalo. Netýká se to pořádně oblečení, dekorativní kosmetiky prostě miš maš :)









středa 7. srpna 2013

Nový box na kosmetiku

Docela dost se mi tyto plastové boxy na ukládání různých věcí a hlavně kosmetiky  líbí. Samozřejmě by bylo hezčí kdybych je měla ve stejné barvě a ne různobarevné. Jeden z dřívějška a také o dost menší má žlutou barvu a tento je tedy růžový. Narazila jsem na něj v KIKu. Dívala jsem se na ně víckrát a nakonec si ho koupila. Stál 139,-, bohužel jde docela dost špatně zavírat, tak šuflíčky nechávám pootevřené.Tři šuflíky jsou  velké a prostorné. Za tu cenu se ta kvalita dá snést, ale kdyby ten box stál zhruba dvě stovky asi bych si ho nepořídila.




pátek 2. srpna 2013

Karl Bruckner - Zlatý faraón

Strašně ráda čtu cokoliv co se týká Egypta. Moc se mi líbí pyramidy, bohové a život jaký žili kdysi dávno. Takže jsem si tuto knihu s chutí přečetla. V první polovině je příběh vykradačů hrobů, jak se snažili zpeněžit vše co tam našly. Ovšem vždy za tím stál vysoce postavený člověk, který měl posmrtný život králů chránit, přesto si objednala chudé lidi, aby v noci šly hrobku vykrást. V další polovině se archeolog Howard Carter snaží mnoho let nalézt hrobku Tutanchamóna. Celé údolí králů je překopané a nikdo nevěří, že by tam byl jeho hrob. Ovšem po několika letech přerušení a zákazů se Howardu Carteru podaří hrobku nalézt. Vykradačům hrobů se nepodařilo do ní proniknout a tak byla hrobka téměř neporušená a měla veškerou výbavu, kterou dostal Tutanchamón sebou do posmrtného života. Je to napsané podle pravdy a kniha obsahuje fotky nalezišť a hrobů.

Pohřební obřad. Nástěnná malba.

Tutanchamónovy osobní věci v hrobce.

Trosky staroegyptských chrámů v Karnaku


Vynášení předmětů z Tutanchamónovy hrobky.

Zapečetěna zeď před Tutanchamónovou  kryptou.

Tutanchamón v rakvi.

Tutanchamónova zaltá maska.