pátek 28. září 2012

Barva na obočí - Swiss O Par

Takže jsem si obočí obarvila a žádná sláva. Barva je od značky Swiss O Par jak napovídá nadpis. Krabička obsahuje lahvičku s kapalinu, tubu s barvícím gelem, hřebínek a papírové podložky pod řasy. Protože si můžete obarvit i řasy. No tak abych začala. Barvu mám hnědou, ale je to klasicky tmavě hnědá. Já mám světlejší vlasy tudíž to obarvené obočí je tmavší než vlasy. Takže to nevypadá moc pěkně...těším se až se to vymyje. Řasy jsem si taky obarvil, ale moc to vidět není. Nejspíš zůstanu u tužky na obočí, to si můžu popřípadě upravit, kdyby se mi něco nepovedlo. Tak jsem byla natěšená a není to nic moc.




Před 

Po



středa 26. září 2012

Dermacol make up cover + Barva na obočí

Zhruba před hodinou jsem se vrátila z nákupů. Kde jsem si chtěla koupit bundu a boty. Samozřejmě nic nemám, protože se mi nic nelíbilo. Chtěla jsem koženou ( jen koženku ) bundu a boty bez podpatku. Ale ne žádný botasky. Protože řídím tak jsem chtěla nějaký plochý. Samozřejmě nemám vůbec nic bunda se mi žádná nelíbila a boty jsem podle svých představ žádné neviděla. Takže jsem celkem naštvaná. A tak jsem se šla uklidnit do drogerie. Cíleně jsem mířila ke stojanu od Dermacolu. A našla jsem tam make up cover. Na který jsem si dělala dlouho zálusk. Protože u nás ho v menších drogerkách nemají tak jsem musela počkat až vyjedem do většího města a tam si ho můžu koupit. Stál 129 korun. Mám ho v nejsvětleším odstínu, který tam byl což bylo číslo 213. Když jsem si ho nanesla na ruku tak byl celkem tmavý, ale pěkně se rozetřel a není vůbec vidět. Na tento make up jsem četla mnoho chvály a tak jsem se rozhodla ho také vyzkoušet. Na různých blozích jsem četla, že dělá na obličeji masku a holky ho používají jako korektor. Takže až sama vyzkouším tak uvidím.
Další věc kterou jsem dlouho hledala v našich drogekách, byla barva na obočí. Protože si obočí domalovávám tužkou, tak jsem chtěla vyzkoušet i nabarvení a co bude lepší. Nikde jsem žádnou barvu neviděla až dneska jsem narazila v DMku. Na tuto barvu jsem zvědavá jak to bude vypadat a určitě vám o ní napíšu. Stále 179 korun a měli pouze černou a hnědou barvu. A jak se znám tak to dlouho nevydržím a za chvíli si to půjdu napatlat :).




pondělí 24. září 2012

Moliére - Lakomec

Včera jsme byly s přítelem a jeho mamkou v Mahenově divadle v Brně na činohře Lakomec. Určitě vám to něco říká, ale já vám přiblížím děj této hry.

 Harpagon, hlavní postava , je lakomý člověk zvyklý dostat vždy to, co chce. A tak se taky usmyslel, že si vezme za ženu mladou chudou dívku Marianu. Svým dětem, synu Kleantovi a dceři Elišce, již domluvil staré, avšak bohaté nápadníky. Potomci se ale jeho rozhodnutí brání, neboť každý z nich si již sám vyhlédl svou lásku. Eliška se zamilovala do Valéra, sluhu vlastního otce, a Kleant si dokonce shodou okolností vyvolil otcovu nastávající, Marianu. Ani jednomu z nich se však do přiznávání svých citů otci nechce, mají totiž strach z jeho reakce. Když ale Harpagon pozve Marianu domů a řekne, že se rozhodl si ji vzít, Kleant se ke své lásce k ní konečně přizná. S otcem se pohádají, po Marianě touží oba. Během jejich hádky ukradne Štika, Kleantův osobní sluha, Harpagonovu truhlu s penězi a později ji předá Kleantovi. Když to Harpagon zjistí, začne šílet a podezřívat všechny kolem. Prvním vyslýchaným je jejich správce Valér. Při výslechu však dojde k nedorozumění- Valér si myslí, že ho Harpagon obviňuje ne z krádeže, ale z lásky k Elišce, a tak se ke všemu přizná. Harpagon se tedy domnívá, že už našel viníka, a ještě ten večer uspořádá večeři, na niž pozve jak svou nastávající Marianu, tak Anselma, kterého určil za ženicha své dceři - Anselm byl totiž bohatý a jako jediný ochotný vzít si ji i bez věna. Při rozhovoru u večeře se však všechno změní - ukáže se, že Valér je vlastně Mariany ztracený bratr a Anslem jejich otec!
Kleant slíbí otci vrátit jeho truhlu pod podmínkou, že schválí sňatky obou svých dětí s oběma dětmi Anslemovými. Zištný Harpagon souhlasí, štědrý Anselm dá věno oběma svým dětem. Hra tedy končí poměrně šťastně i přes to, že se vlastně nic dobrého nestalo a Harpagon zůstal stále takovým lakomcem a hrabivcem, jakým býval.

Celá činohry byla pojata velmi vtipně a chvílemi mi přišlo, že improvizují. Velmi mě překvapilo, že to nebyla vážná hra, ale pořád jsme se něčemu smály. Nejen publikum, ale i samotní herci měli chvílemi co dělat aby to dohráli a přestali se smát. Ovšem největší gól bylo. Když publikum ztichlo a do toho se začalo smát malé dítě typickým dětským smíchem. Tak to umírali diváci i Lakomec se nemohl přestat smát :D. 



pondělí 17. září 2012

Opět nové boty

Jako vždy se mi vnuknul nápad jak upravit staré kozačky. Samozřejmě jsou to kozačky od větnamců, takže rozstříhat mi je nebylo tolik líto. Už když jsem si je kupovala tak se mi moc nelíbili, ale nakonec jsem si je vzala. Minulí rok už jsem je nenosila vůbec a tak jsem přemýšlela co s nimi. Rozhodla jsem se, že je snížím a budu je nosit na podzim. Tadáá tady je výsledek myslím si, že nevypadají vůbec zle a líbí se mi víc než původní.






pátek 14. září 2012

Můj Make-up

Chci vám dnes ukázat svoji sbírku make upu. Jsou to levnější produkty a to z toho důvodu, že nebyl nadbytek financí. Abych uvedla na pravou míru. Když jsem začala nosit make up,( myslím, že tak na střední škole ) nedostávala jsem žádné kapesné, tudíž když jsem měla nějakou korunu dobře jsem si rozmýšlela co za ni koupit. Jako první maku up co jsem si kupovala a dlouho používala byl od Miss Sporty. Byl levný a mě stačil. Samozřejmě žádná dlouhá výdrž po pár hodinách se z obličeje trošku vytratil, ale za ty peníze co by jste chtěli. Jednou v drogerii jsem narazila na výprodej výrobků a byl tam i make up od Essence. Stál o kolo sedmdesáti korun a bylo ho tam více než od Miss Sporty. Tak jsem si ho koupila a byla s ním celkem spokojená. Opět žádný zázrak, ale stačil mi. Když jsem ho vypotřebovala koupila jsem si stejný akorát o odstín tmavší. A s tím jsem opravdu přestřelila. Odstín byl do oranžova a vypadalo to hrozně. Poté jsem ještě z levnější řady vyzkoušela make up od NYC. Ten teda taky nic moc. Po pár měsících díky brigádě jsem si mohla dovolit kupovat dražší věci. A tak jsem zainvestovala. Odteď si budu kupovat kvalitnější, protože si to můžu konečně dovolit :).

Tak tohle je moje sbírka make upu.


   

Garnier
S nastupující mánií BB creamu jsem neodolala ani já a jeden jsem si pořídila. Je to BB cream od Garnier v odstínu 03-Medium. Na léto ideální pro sjednocení pleti a mnohem lépe vám  pokožka dýchá.
















Dermacol
Koupila jsem si lepší produkt a to od Dermacolu. Ten rozdíl mezi levným a  kvalitnějším výrobkem je opravdu znát. Tento make up je v odstínu Nude, takže je ideální na zimu, kdy budu vybledlejší. Moc velké krycí účinky nemá, ale s korektorem se vše ztratí. Je velmi příjemný, lehký a určitě si ho pořídím i ve tmavším odstínu.

A teď se vrhneme na ty méně kvalitnější make upy.















Essence
Je to ten první make up od Essence co jsem si pořídila je v odstínu 30 Soft sand. Jak můžete vidět dělá naoranžovělé fleky okolo. Tento make up není nic moc udělá vám na obličeji masku. Ale také jsem ho téměř vypotřebovala.


 

Essence
Tady jsem šáhla teda totálně vedla je to odstín 40 Soft honey. Barva je otřesná má oranžový podtón je to hodně nepřirozený odstín. Víckrát už ne. Na fotce to není tolik vidět,ale je to hrůza.


 

NYC
Tento make up je od NYC. V odstínu 687 Light to medium. Je dost světlí, takže ho používám v zimně. Má takovou řidší konzistenci, moc nekryje. Vypotřebuji ho, ale víckrát si ho nekoupím.


 

Oriflame
Poslední je od Oriflamu v odstínu Natural Beige. Ten jsem dostala . Takže ani odstín jsem si nevybírala. No žádný zázrak to také není má takovou zvláštní barvu. Je až do žluto oranžova. Moc ho nepoužívám mám ho jen v kabelce, kdyby náhodou.

pondělí 10. září 2012

Polštář ve tvaru hrocha

Dnes tu mám pro vás typ na polštářek. Je docela jednoduchý a kdo je trošku zručný tak to pro něj nebude žádný problém.
Je to spíše návod na to jak ho ušít. Nebudu vám tady psát rozměry různých částí, protože zcela táleží jen na vás jak chcete, aby byl velký nebo jak bude mít kulatou nebo hranatou hlavu atd.

Co potřebujete :- nejdůležitější věcí je šicí stroj ( ručně by to byla velká makačka )
                           - něco na vycpání ( můžete třeba rozpárat starý polštář a použít výplň )
                           - látka
                           - krejčovská křída
                           - špendlíky
                           - knoflíky ( na oči )

                         
1. Složíte si látku na půl. Lícem do líce. A na rubovou stranu nakreslíte části hrocha.
 

2. Všechno vystřihnete. A od každého dílu budete mít dva. Což znamená, že hlavu budete mít dvakrát , tělo a vše ostatní.


3. Můžeme začít třeba od ocasu. Složíme si ho lícem do líce a sešijeme k sobě. Křížek, znamená rubní stranu.  Dále si můžeme sešít čumák, uši a provázky na zavázání.




4.  Další krok je, že si položíme ocásek na spodní licní stranu těla.


A také na strany přiložíme provázky. Položíme vrchní díl těla a prošijeme, vrchní strana zůstane neprošitá.
( Tady se omlouvám všechno co čouhá ven patří dovnitř. To znamená, že ocas bude vevnitř jako na předchozí fotce a povázky taky nebudou čouhat ven ale dovnitř ).

   


Obrátíme a rub vycpeme.

5. Nezapomeňte průběžně díly žehlit, aby jste to měli pěkné. Vezmeme jeden díl hlavy a uši přiložíme k vrcholku na licní stranu. Toho křížku si nevšímejte ten je tam omylem. Berte to jako licní stranu jak jsem psala.


Přiložíme další díl hlavy a přišijeme. Pouze necháme spodek nedošitý.



6. Přiložíme si hlavu na čumák lícem na líce. A sešijeme k sobě jen vrchní díl hlavy a vrchní díl čumáku. Budete tam mít dva otvory jeden do hlavy a druhý do čumáčku. Ty vycpete.


7. Posledním krokem je všít hlavu.



Snad jsem to popsala celkem srozumitelně. A doufám, že se vám podle mého návodu povede :)

středa 5. září 2012

10 přání

Na spoustu blozích a YouTube jsem narazila na téma 10 přání. A tak jsem se rozhodla také přidat svoje přání.


  1. Moje aktuální přání je najít si práci, která by mě bavila.
  2. Chtěla bych abych já, moje rodina a blízcí nebyli nikdy nemocní.
  3. Chtěla bych vědět to co si můj pes o mě a mojí rodině myslí. Vypadá spokojeně, ale zajímalo by mě co si třeba myslí ve chvíli kdy ji hubujeme nebo někam odjíždíme. 
  4. Další moje přání je mít jednu místnost jako šatnu, kde na spousta ramínkách budou viset šaty a botník bude plný krásných bot.
  5. Chci mít krásný domeček v malé vesničce, který bude obklopen přírodou.
  6. Chtěla bych na sobě změnit svůj nos. To je jediná věc, která se mi na sobě nelíbí.
  7. Přála bych si umět tančit Sambu, Cha chu, Mabo, atd.
  8. V budoucnu bych chtěla mít svůj vlastní obchůdek s oblečením.
  9. Přála bych si podívat se do minulosti. Prožít třeba jeden den ve Starém Egyptě, nebo někde na středověkém hradě.
  10. Poslední přání je, abych vypadala pořád mladě.

pondělí 3. září 2012

Konečně mi skončila brigáda a já si mohla udělat nehty :)

Na fotce je to špatně vidět, lak vypadá dost světle ale na živo je krásně růžový. Je od Maybelline v odstínu Candy bar.